Varför får jag inte ta med min väska in i på konsertområdet?
Polismyndigheten har fattat beslut om väskförbud på större evenemang i Sverige med hänsyn till den höjda terrorhotsnivån.

För Furuviks del har Polisen fattat beslut om att konserterna på Stora Scen ska omfattas av väskförbudet. Tivoliområdet och  området runt Stora Scen kommer därför att avgränsas, där väskförbud råder innanför konsertområdet.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in i parken, samt för personer med barn som har behov av skötväska. Väskorna kommer att kontrolleras av behörig personal innan du går in i på konsertområdet.


När börjar väskförbudet gälla? 

Väskförbudet börjar gälla 2 timmar innan konsertens start. 
 

Finns det undantag från väskförbudet?
Ja, undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in i på konsertområdet, samt för personer med barn som har behov av skötväska. Väskorna kommer att kontrolleras av behörig personal innan du går in i parken.


Varför får jag inte ta med en påse/genomskinlig väska in?
Inga väskor är tillåtna, även om de är genomskinliga, detta är ett beslut som Polisen har fattat. Polisen har samlat information och svar på de flesta frågor på sin hemsida där du kan läsa mer: https://polisen.se/lagar-och-regler/vaskforbud-pa-storre-evenemang/Kan jag på något annat sätt få med mig mina tillhörigheter in i parken?
Det går självklart bra att ta med dina tillhörigheter i jackfickor eller byxfickor. Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan omfattas inte av väskförbudet. Väl inne i på konsertområdet har vi prisvärda ryggsäckar (gympapåsar) till försäljning som du kan lägga dina tillhörigheter i


Får jag ta med mig mat och dryck in på konsertområdet?
Ja, du är fortfarande välkommen att ta med dig egen mat och dryck in i parken (ej alkohol). Detta får dock inte bäras i påsar eller väskor, utan måste hållas i handen. Väl inne i på konsertområdet har vi prisvärda ryggsäckar (gympapåsar) till försäljning som du kan lägga dina tillhörigheter i.

Övriga frågor kring våra konserter kan du läsa mer om här!